Блог

Екскурзия Пакистан – пътешествие до покрива на света

Екскурзия Пакистан – пътешествие до покрива на света

Цена

2257.00

Продъ

7 дни

Максимум Хора

100

Минимална възраст

11

Основна информация

Дати:
21.07.2022 – 01.08.2022 – 2 275 евро
21.09.2022 – 02.10.2022 – 2 275 евро

 

ДЕН 1: София - Исламабад
Среща на летище София и полет за Исламабад, столицата на Пакистан.

 

ДЕН 2: Исламабад
Пристигане на летището в Исламабад. Трансфер и настаняване в хотела. Исламабад е модерен и различен от другите пакистански градове. Построен е в средата на 20-ти век, за да замени столицата Карачи. Известен е с високия си стандарт на живот, безопасност и разкошна зеленина. След кратка почивка ще направим панорамната обиколка на града. Ще започнем с един от най-ярките символи на града - джамията Файсал. С цялата си пищност и изящество е проектирана да побере над 70 000 души. Разположена срещу живописните хълмове Маргала, джамията е кръстена на саудитския крал Файсал Бин Абдул Азис. Ще се разходим до стария пазар и ще посетим националния монумент, изобразяващ всички пакистански провинции. Ще се качим до хълмовете Маргала, откъдето се открива несравнима гледка към града. Ще посетим Даман е Кох, място за което казват, че зърнеш ли веднъж от там Исламабад, никога не забравяш.
Нощувка.

 

ДЕН 3: Исламабад - Бешам /около 300 км/
Закуска. Ще станем рано и ще се се отправим към Бешам - изходната точка на магистралата Каракорам. Магистралата е все така тясна и виеща се из планините. Човек си няма и идея какво представляват 100км из тези ширини – ужасяващо друсане над шеметни пропасти, където бусчето си устройва рали с коли, които му се изпречват на пътя, и всичко това продължава 4-5 часа, докато не изпаднеш в пълен ступор. За всеки шофьор на маршрутка тук е от жизненоважно значение да изпреварва колата или бусчето пред себе си, дори завоите да са без никаква видимост и под себе си да имаш 500-метрова пропаст. От Бешам натам започваме да караме по долината на река Инд - склоновете са отвесни, почти няма растителност и приятните хълмове с борови гори, из които карахме досега, са заместени от скални, отвесни склонове, през които е просечен пътят. Надолу е пропаст и се вижда реката - черна и буйна.
По пътя си ще преминем покрай градове като Абоабад, Маншера, Балакот.
Нощувка.

 

ДЕН 4: Бешам - Чилас - Гилгит /Пътешествие от друга планета/
Закуска. Днес ни предстои един от най-вълнуващите дни от нашето приключение. Ще се насочим към един от величествените и живописни пътища на планетата - магистралата Каракорам. Построена съвместно от Пакистан и Китай, тя следва един от най-древните маршрути по Пътя на коприната - Памир, Кaракорaм, Хималаи и Хиндукуш. Магистралата Каракорам e известна още като N35, Черната скала или Осмото чудо на света. Ще преминем през прохода Кунджераб /4 693 метра н.в./ - един от най-красивите в света. Тук са разположени повече от 60 седемхилядника и четири от общо 14-те осемхилядника - Броуд Пик, К2Нанга Парбат и Гашербрум.
Нощувка.

 

ДЕН 5: Гилгит - Хунза
Закуска. Днес ще се разходим в старата част на Гилгит, успяла да съхрани и запази своя колорит до наши дни. Градът е административен център на пакистанския регион Гилгит Балтистан. Той е част от известния пакистански район Кашмир. Със своята надморска височина от 1500м, разположен в близост до река Инд, той продължава да бъде мечта за всички големи пътешественици, тръгнали да проследяват древния път на коприната. Пътят е възникнал през 2-ри век пр.н.е. и е служил най-вече за обслужването на военни и политически цели на Китай.
След това ще се отправим към долината Хунза. В този отдалечен район на северен Пакистан се срещат трите най-високи планински вериги в света - ХималаиХиндокуш и Каракорам. Жителите на долината Хунза се славят с изключителното си здраве и дълголетие. Градът е известен със своето културно наследство и най-вече с крепостите Алтит и Балтит, които ще посетим.
Свободно време. Вечеря.
Нощувка.

 

ДЕН 6: Хунза - езерото Атабад - Суст - Кунджераб - Хунза
Закуска. Първата ни спирка за деня е езерото Атабад. Любопитен факт е, че на 04.01.2010г. в отдалечената долина на река Хунза, свлачище унищожава село Атабад и така се формира езерото. Езерото е дълго над 16км и под него са потопени километри пътища и домове. Едно от най-впечатляващите неща са ярко синьо-зелените му води, в които се отразяват седемхилядниците на планинския масив Каракорам. Гледката е впечатляваща!
Продължаваме пътуването към Националния парк Кунджераб - най-високата международна граница между Пакистан и Китай. Той е най-високо асфалтирания граничен пункт в света, а също така и най-високата част от магистралата Каракорам.
Ще посетим и селото Суст, сякаш излязло от филм на дивия запад. Ще имаме свободно време за разходка преди да отпътуваме обратно към Хунза.
Нощувка.

 

ДЕН 7: Хунза - Скарду
Закуска. Днес се отправяме на 10-часов път по магистралата Каракорам от долината Хунза до Скарду. Скарду заедно с Гилгит са едни от туристическите центрове в Северен Пакистан. По-голяма част от населението са шиити и говоря балти - древна форма на тибетски език.
В планините на региона са разположени четири от четиринадесет осемхилядници в света, привличащи вниманието на туристите, пътуващи и катерачи от цял свят. Недалеч от Скарду са заснежените върхове на К2, ГашербрумТранго Тауър, както и огромните ледници Балторо и Биафо. Това прави Скарду главният туристически и алпинистки център в района. Освен това е най-високото планинско селище в Пакистан. В непосредствена близост до града е езерото Шангри-Ла - една от най-красивите природни забележителности в Пакистан.
Пристигане в Скарду.
Нощувка.

 

ДЕН 8: Скарду - Горното езеро Качура - долината Хаплу
Закуска. Този ден ще имаме възможност да се насладим на живописните красиви гледки около Скарду. Пътешественици от цял цвят идват тук, за да зърнат К2 /8611м/, който е най-високия връх в Пакистан и вторият най-висок в света. Ще му се насладим и ние!
На път за горното езеро Качура ще преминем покрай селището Асколе, което е последното селище в района за всички проходи до Конкордия - мястото на което са разположени ледниците Балторо и Годуин Остин.
Езерото Качура е известно с топлите и сладки зелени води. Неописуемата красота е почти неизследвана поради грубия му и недостъпен терен. Районът е характерен с иглолистна растителност и диви кайсии. Именно на тях се дължи дълголетието на жителите тук. И ние ще си похапнем от тях. :)
Най-разпространени тук са лова на пъстърва и алпинизъм в Хималаите.
Отправяме се на 3 часа път с кола до долината Хаплу.
Нощувка.

 

ДЕН 9: Хаплу - Скарду
Закуска. Наричан още "Долината Шиок", "Ганче" или "Малкият Тибет", Хаплу е пълен с исторически места и забележителности. Ще започнем с джамията Чакчан. Построена е преди повече от 700 години от Мир Сайид Алин - първият проповедник на исляма в областта.
Ще разгледаме двореца Раджа - безспорен аритектурен дворцов шедьовър. Той е последният построен дворец в тибетски стил в Пакистан.
Свободно време.
Отпътуване за Скарду.
Нощувка.

 

ДЕН 10: Скарду - Чилас
Закуска. Днес ни предстои едно дълго, но вълнуващо пътуване до град Чилас - столицата на района Диамир. Ще минем покрай долината Каган, минаваща през прохода Бабусар. Градът е разположен на левия бряг на могъщата река Инд. Наричан е често "Град от приказките" заради националния парк Приказни поляни. Паркът е едно от местата на базовия лагер на Нанга Парбат - 9-тата най-висока планина в света. Скарду е известен и с факта, че свързан с магистралата на Каракорам и магистрала 90, която свързва Пешавар и Исламабад.
Ако имаме късмет ще видим мускусни елени - един от най-застрашените видове на планетата и единствения, който се среща в Пакистан.
Нощувка.

 

ДЕН 11: Чилас - Исламабад
Закуска. Трансфер до летището и полет до Исламабад. Трансфер и настаняване в хотел.
Свободно време за разходка и пазар в пакистанската столица.
Нощувка.

 

ДЕН 12: Заминаване
Закуска. Трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.

Цената включва:
Самолетни билети София - Исламабад - София с вкл. 20 кг чекиран багаж
Самолетен билет Чилас - Исламабад с вкл. 20 кг чекиран багаж
Всички летищни такси
2 нощувки със закуски в Исламабад
1 нощувка със закуска в Бешам
1 нощувка със закуска в Гилгит
2 нощувки със закуски в Хунза
2 нощувки със закуски в Скарду
1 нощувка със закуска в Чилас
1 нощувка със закуска в района на долината Хаплу
Всички трансфери в програмата
Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цен
Транспорт с луксозен и климатизиран бус
Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
Водач на български език

Цената не включва:
Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
Разходи от личен характер
Застраховка „Отмяна на пътуване”
Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 40 евро

Included/Excluded

Tour Plan

ВАЖНО

    • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!
    • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
    • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

    • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
    • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

Tour Map

Calendar & Prices

Други наши предложения

Reviews

No reviews yet

Направете Резервация

Моля изберете дата

Вход

Ако имате въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас чрез контактите изброени по-долу или заповядайте в офиса ни на място!

Адрес

ул. „Петър Парчевич“ 52,
1000 Център, София

Телефон

+359 (878) 113-631

Имейл адрес