Блог

Малайзия с Куала Лумпур и Виетнам

Малайзия с Куала Лумпур и Виетнам

2999.00

Продъ

Максимум Хора

100

Минимална възраст

Основна информация

Непобедимият дракон на Азия с най-красивите терасирани оризища в Сапа и изумрудените води на Ха Лонг - за 17.10. 24 - няма свободни места! Нова дата 01. 10. 24 - със Северина Маркова  

Ден 1 – София – Истанбул – Куала Лумпур

Среща на летище София, Терминал 2, за полет Куала Лумпур през Истанбул.

Ден 2 - Куала Лумпур

Пристигане в Куала Лумпур. Трансфер до хотела, след което започва обзорната обиколка на Куала Лумпур (Kuala Lumpur) или „КЛ”, както я наричат местните жители. Столица на Федерация Малайзия, разположена на полуостров Малака. Градът е разрушаван и възстановяван през вековете многократно. Днес е един от най-модерните и динамично развиващи се в цяла Азия. Седалище е на парламента и на много финансови и търговски корпорации, както и главен икономически и промишлен център. Куала Лумпур е пресечна точка на различни културни влияния и резултатът е вълнуваща смесица от традиции и обичаи. Градът е една от трите федерални територии в страната заедно с Путраджая и Лабуан. Столицата е заобиколена от малки градчета като административния център е Путраджая, а периферни са Сиберджая и Сънуей. Градът представлява много интересна смесица от различни райони със своя облик и идентичност. Обиколката ще започне с мястото на което се пресичат реките Кланг и Гомбак близо до красивата джамия - Масджид Джамек, откъдето започва историята на града. Ще продължим с Датаран Мердека (Площад на независимостта), Бангунана Султан Абдул Самад и Клуб "Selangor". Ще отидем до оживеният китайски квартал -"Petaling" – първият пазар в Куала Лумпур и Кулите близнаци на Петронас - безспорен шедьовър на инжинерната мисъл. Свободно време за снимки. Ще продължим с Езерните градини, които само допълват романтичния парк "Таман Тасик Пердана" (Taman Tasik Perdana) и ще продължим с Националният паметник. За тези от вас, които обичаш нощния живот, едно от най-интересните места е районът-Джалан Телави (Jalan Telawi) – колоритно място пълно е с нощни заведения. За ценителите на шопинг вашето място е Букит Бинтанг (Bukit Bintang), който е определян като „Пазарния рай” - сами ще разберете защо ви го препоръчваме. Вечеря. Нощувка.

Beautiful architecture building exterior city in kuala lumpur skyline at night

Ден 3 - Куала Лумур - Да Нанг

Закуска. Трансфер до летището и полет за Да Нанг. Приситигане в Да Нанг - главен град в централен Виетнам и един от няколкото толкова важни за страната, че се управлява директно от правителството. Безспорно една от най – големите атракции на Да Нанг, е дългият 666 метра мост, по който ще минем за да прекосим река Хан по „гърба“ на златист дракон. Според виетнамците драконът е символ късмет и могъщество, така че не пропускайте да се докоснете до този гигантски талисман. Трансфер до хотела. Свободно време за релакс или плаж, докато съзерцаваме кристално чистите води на южно китайско море. Да Нанг, съчетава културни традиции с невероятна природната красота. Новата част е с красиви и тематични паркове и модерни комплекси. Градът успя да се наложи като един от новите водещи и модерни градове в страната. Независимо от всичко, старата част на града успя да запази колорита на спокойните си малки пъстри тесни улички, пълни с китни ресторантчета, вкусна храна и нощни заведения. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 – Да Нанг – Хой Ан

Днес ни очаква един от най-красивите дни в програмата. Приключението започва с Палмовата гора – Бай Мау и лодката с която ще стигнем до нея. Продължаваме за Хой Ан. Столетия наред, този неповторим град е бил процъфтяващ търговски център в централна част на Виетнам и цяла Азия. Той е един най-богатите и значимите културни центрове на Виетнам. В превод означава „Място за мирни срещи“. С едно от най-големите търговски пристанища и до днес е известен в цяла Азия с разнообразната си възхитителна и интересна кухня. Безспорно старият град, разположен на брега на река Бон, е най-колоритната и очарователната част на Хой Ан. И най-взискателните от вас ще останат изумени от блестящите образци на китайската и виетнамската архитектура. Един от най-ярките примери за това е Японският мост, построен от търговците от „Страната на изгряващото слънце“, през 17в. Класическата китайска архитектура от 1690г. ще ви заплени с залата Фудзиен. Тази зала е била създадена като център за комуникация между китайците в околностите и гостите идващи от цяла Азия. Безспорен шедьовър е храма Куан Конг и занаятчийската работилница, където ще видите част от традиционните занаяти на Хой Ан. Ще имате възможност да си изберете красиви дърворезби, изящни фенери, копринени шалове, и разкошни картини. Пристигане в Да Нанг. Разглеждане на Стария град и свободно време за пазар. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 5 – Да Нанг – Ба На златният мост

След закуска тръгваме до хълмовете Ба-На, част от Анамската планинска верига или там, където приказката оживява с най-новата архитектурна забележителност „Златният мост“. Мостът се намира близо до курорта Ба НА Хилс, разположен в национален парк „Ба На Нуй Чуа“ в близост до град Да Нанг. Самото градче е известно с прекрасната си природа и с най-дългата си лифтова дъга в света. Преди изграждането на златния мост, който свързва лифта със самите гори, изкачването е било възможно само по стълби. Като ви заведем до лифта ще разберете за какво става въпрос. Смайващата красота на виетнамската природа ще ви остави без дъх. Дължината на моста е изцяло пешеходна. Не случайно се нарича в „Ръцете на Бог“. На 1000 м. надморска височина сякаш стъпвате върху облаци и една невидима ръка ви държи. Ще се разходим в комплекса. Ще имате свободно време да се качите до пагодата Лин Унг, да се разходите до „Цветните градини“ и да купите магнитче за спомен. Време за обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 – Да Нанг – Ханой

Закуска. Трансфер до летището и полет за Ханой – столица и най-голям град във Виетнам. Изключително красив, пълен със зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Атмосферата на града може да се усети навсякъде особено в стария град на площада, покрай езерото сред древни храмове и монументи, както и на традиционни куклени представления, музикални и танцови изпълнения и особено на концерти. Този град се слави с първокласни ресторанти на виетнамска, западна и друга азиатска кухня. Пристигане в Ханой. Първи впечатления от града. Трансфер до хотела. Свободно време за разходка. Нощувка.

Ден 7 – Ханой

Добро утро Ханой! Денят ще започне с централния площад Ba Dinh, на който е разположен мавзолеят на Хо Ши Мин, Президентския дворец, красивото езеро Ho Tay, Храма на литературата, който е бил основан като конфуциански храм, където се намира първия имперски университет във Виетнам, сградата на Операта и Катедралата. Ще се возим на рикши, ще отидем до старата част на града, където ще имате свободно време за разходка по малките улички. Денят ще завърши на терасата на етноложкия музей с великолепна гледка! Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 - Ханой Закуска. Приключението започва! Отпътуваме за Сапа (около 6 часа) по магистралата. Ще направим две попътни спирки и около обяд ще пристигнем в град Сапа, където ще обядваме. Градът е основан през 1910 г. от френските колонизатори, търсещи място за почивка от прекалено горещия тропически климат. Големите пътешественици посещават Сапа, за да видят известният пазар, да посетят околните села и да се насладят на гледката към оризовите тераси или да изкачат на най-високия връх в Индокитай - връх Фанксипан. След обяд (по желание), продължаваме до село Та Ван, на около 20 км от Сапа, където ще направим пешеходна разходка и ще се запознаем с жителите от общността-Хмонг. Ще се докоснем до бита традициите и обичаите им. Вечерята ще бъде в къща за гости. Нощувка.

Ден 9 - Сапа След закуска започва нашата разходка в селата - Лао Чай - Та Ван - Гианг Та Чай, където живеят хора от малцинствените групи Хмонг и Тай. Районът Сапа е люлката на много етнически групи, осем от които все още живеят тук. Можете да различите една етническа група от друга по цвета и моделите на традиционното облекло, обикновено бродирано с елементи, характерни за определена група. Някои села имат почти средновековен вид. Особен интерес представляват етническите групи Хмонг и Тай, живеещи в района, които са неразделна част от живота на града. Хмонгите са по-многобройни, неграмотни, те водят начин на живот с малко използване на постиженията на цивилизацията. Те са най-бедната етническа група в региона. Можете да ги разпознаете по тъмносините им тоалети. Ще разберем повече за ежедневието им, как се отглежда ориз на тераси. Това ще бъде едно незабравимо преживяване из планинските райони във Виетнам, през оризовите тераси, гори и хълмове. Маршрутът ще бъде съобразен с пешеходните възможности на групата. По пътя ще спрем в къща за гости за обяд, сготвен от домакините. След почивката за обяд продължаваме пътуването си през селата. Следобед ще се върнем в къщата за гости, в която нощувахме. Там ще се отпуснем с чаша виетнамско кафе, наслаждавайки се на гледката на природата при залеза - един страхотен момент. Вечеря в къщата за гости. Нощувка.

Ден 10 - Връх Фансипан - Нощен влак до Ханой След закуска тръгваме към връх Фанксипан (3.143 м), който се счита за покрива на полуостров Индокитай. До върха на планината Фанксипан ще стигнем с кабинков лифт. С дължината си от 6282 метра, въжената линия Фанксипан е призната от Книгата на Гинес за световните рекорди като най-дългия в света маршрут на въжена линия и най-голямата денивелация между началната и крайната точка - 1410 метра. От кабинковия лифт ще наблюдаваме зашеметяваща гледка към град Сапа и долината на оризовите тераси. Когато достигнем върха ще имаме усещането, че стоим над облаците.  Връщаме се в Сапа за обяд, свободно време, самостоятелна разходка и пазаруване. От Сапа ще отидем до гарата Лао Чай (около 1 час път с кола). Там ще вечеряме и ще се качим на нощния влак за Ханой. Пътуването с нощния влак във Виетнам се счита за страхотно преживяване. Нощувка във влака.

Ден 11 - Залива Халонг Бей Пристигане на жп. гарата в Ханой около 5.00 сутринта. Трансфер до хотел за закуска и освежаване след което продължаваме за корабчето в Ха Лонг ( тръгване около 8.00). Пристигане в Халонг на борда на луксозен дървен ветроходен круизен кораб в изумрудените води на залива, което ни дава възможност да се насладим на зашеметяващата природа около нас. Докато сме на борда, ще ни бъде сервиран разкошен обяд от морски дарове. В следобедните часове по желание с лодка ще имате възможност да разгледате някои от най-красивите варовикови пещери в района. Вечеря. Нощувка на кораба.

Ден 12 - Ха Лонг - Ханой

Закуска. Трансфер до Ханой. Свободно време за пазар. Вечеря. Нощувка.

Ден 13 - Ханой - Истанбул - София

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за България през Истанбул. Дати: 01.10.2024 – За дата 17.10.2024 – няма места Цена на човек в двойна стая за дата 17.10.2024 – 6200 лв. Цена на човек в двойна стая за дата 01.10.2024 – 5700 лв. ПОСОЧЕНАТА ЦЕНА НА ПАКЕТА ПОДЛЕЖИ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ ДАТАТА НА ЗАПИСВАНЕ!

Included/Excluded

Tour Plan

Add Your Heading Text Here

Tour Map

Tour Map

Calendar & Prices

Calendar & Prices

Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
October 2024
30
1
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
2
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
3
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
4
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
5
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
6
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
7
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
8
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
9
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
10
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
11
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
12
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
13
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
14
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
15
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
16
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
17
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
18
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
19
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
20
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
21
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
22
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
23
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
24
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
25
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
26
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
27
2999.00

2999 евро

Основна цена: Възрастен (18+ години) 2999.00 / билет | Тийнейджър (13-17 години) 2999.00 / билет | Дете (0-12 години) 2999.00 / билет
28
29
30
31
1
2
3
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
November 2024
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
December 2024
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
January 2025
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
February 2025
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
March 2025
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
April 2025
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
May 2025
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
June 2025
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
July 2025
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
August 2025
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Пон
Вто
Сря
Чет
Пет
Съб
Неделя
September 2025
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Други наши предложения

Reviews

No reviews yet
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Location
  • Amenities
  • Услуги
  • Цена
  • Rooms

Моля изберете дата

Вход

Ако имате въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас чрез контактите изброени по-долу или заповядайте в офиса ни на място!

Адрес

ул. „Петър Парчевич“ 52,
1000 Център, София

Телефон

+359 (878) 113-631

Имейл адрес