Блог

Екскурзия Шри Ланка – островът на подправките /12.10. – 21.10.22

Екскурзия Шри Ланка – островът на подправките /12.10. – 21.10.22

Цена

1490.00

Продъ

Максимум Хора

15

Минимална възраст

Основна информация

Дати:
12.10.2022 – 21.10.2022 – 1 490 евро

Шри Ланка
Tова е всичко, за което душата копнее – чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки. Вкусна храна и изненади на всяка крачка. Според местна легенда, от Цейлон /старото име на Шри Ланка/ до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани. И наистина, в Шри Ланка имаш чувството, че ти самият принадлежиш на Рая и Раят ти принадлежи!

Шри Ланка е като фантастичен пъзел от планини, джунгли, древни руини и създадени от човека огромни езера, храмове и статуи, така впечатляващи, както малко други по света. Шри Ланка е и високи плодородни хълмове, по които са плъзнали зелени чаени плантации, а диви слонове пресичат пътя изневиделица. Варани, диви пауни, леопарди, костенурки …. Приключенията тук са неизброими – щури сафарита и гмуркане в дълбините на океана сред пъстри тропичеси риби и красиви корали.

Ще видим различна древна култура, уникална кухня и много, много цветове, които ще запазим в прекрасни спомени.
Какво ще видим заедно:
Пинавала – най-големия приют за слонове в света. Будисткия храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Осмото чудо на света – 200-метрова скална крепост, позната още като Лъвската скала. Ще разберем защо наричат Шри Ланка „страната на подправките“ и още много, много … Побързайте!!!

 

ДЕН 1: София - Дубай - Коломбо
Полет от летище София за Коломбо.

ДЕН 2: Коломбо - Дамбула
Пристигане в Коломбо. Тръгваме за Пинавала. Ще посетим най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство и броят на слоновете надвишава 40. Това преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.

След това ще се отправим на вълнуващо джип-сафари в националния парк Минерия.
Отпътуване за Дамбула. Пристигане. Настаняване в хотел 4*.
Вечеря и нощувка в Дамбула.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Канди
Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Това е удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.н.е. В основата на хълма ще ни посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона.А стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ни отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерим 153 статуи, които включват 3 статуи на крале, 4 – на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.
Продължаваме към Сигирия. Ще посетим една от най- известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - 200-метрова скалната крепост, позната още като Лъвската скала заради огромните лъвски лапи, които ограждат стълбата към двореца на върха.

През V в. крал Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ни повеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Изключителните портрети се смята, че са на наложниците на краля.
Следва посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберем защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаем с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видим и демонстрации как да използваме подправките в кулинарията и медицината.
Настаняване в хотел в Канди. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на фолклорно шоу, където ще се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.
Вечеря в хотела и нощувка в Канди.

ДЕН 4: Канди - Нувара Елия
Закуска. Днес ще се разходим в Канди -  древната кралската столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колонизатора. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред нас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора на митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място за будисти от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната.

Време е за най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световно известни личности дървета. Тук може да видите желязното дърво, посадено от руския цар Николай II през 1891 г.
Ще посетим и музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как ги добиват и обработват.
По път за Нувара Елия ще се насладим на красотата на водопада Рамбода. Висок 109 метра, което го прави единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.
Ще посетим и чаена плантация, където се произвежда считаният за най-добър чай в света. Ще чуем как местните го отглеждат и произвеждат.
Продължаване към Нувара Елия. Настаняване в хотел.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5: Нувара Елия - Бентота
Закуска. Пешеходка обиколка на града. Наричан е още "Малката Англия" заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща, датираща от времето на британската колонизация.
Продължаваме към Бентота - курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за разходка в океана и наблюдение на китове.
На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони.

Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 7: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори.Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 8: Бентота - Коломбо
Закуска. Първата ни спирка днес е фермата за костенурки. Те са много, много стари. А снимките с тя стават наистина чудесни.
Следващото ни приключение е круиз по река Madu и многото островчета по нея. Ще слезем на един от тях, за да видим как се отглежда и произвежда канелата. Шри Ланка е най-големият износител на канела. Именно 80% от канелата по света идва от този малък остров. Страхотно, нали?!
Пристигане в Коломбо. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

ДЕН 9: Коломбо
Закуска. Панорамна обиколка с автобус на Коломбо, столицата на Шри Ланка.
Вечерен трансфер до летището в Коломбо.

ДЕН 10: Коломбо - Дубай - София
Полет за София през Дубай. Пристигане на летище София.

Цената включва:
Самолетен билет с авиокомпания Fly Dubai с включени 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж 7 кг
Трансфери летище – хотел – летище
1 нощувки в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
1 нощувка в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
4 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
Транспорт с климатизирам минибус / автобус по описаната програма
Водач на български език
Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"

Цената не включва:
Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от страна на туроператора - 70 лв
Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
Културно шоу в Канди – 25 лв на човек
Посещение на Фортът Гале Форт – 50 лв на човек
Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 лв на човек
Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
Разходи от личен характер
Застраховка "Oтмяна на пътуване"

ДАТИ И ЦЕНИ:

ДатаЦена на възрастен в двойна стаяЦена на възрастен в единична стая
12.10.2022 – 21.10.20221 490 евро1 680 евро

 

ХОТЕЛИ:

  • Настаняване в Дамбула в Sigiriyana 4* или подобен на база закуска и вечеря

 

 

  • Настаняване в Канди в The Topaz 4* или подобен на база закуска и вечеря

 

 

  • Настаняване в Нувара Елия в Araliya Hills 4* или подобен на база закуска и вечеря

 

 

 • Настаняване в Бентота в Ekho Surf Beach Resort 4* или подобен на база закуска и вечеря

Included/Excluded

Tour Plan

ВАЖНО

  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
  • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.
  • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!
  • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата.
  • Местна валута - Шриланкийска рупия
  • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването
  • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване /туроператорът оказва съдействие/. Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес и телефон.
  • Такса за издаване на виза: 70 лв.
  • Електрическите контакти в хотелите в Шри Ланка са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - нужен е адаптер с три входа!
  • За някои дати групите заминават от България без придружител и биват посрещнати от наш водач в Шри Ланка.
 • В случай, че Потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

Tour Map

Calendar & Prices

Други наши предложения

Reviews

No reviews yet

Направете Резервация

Моля изберете дата

Вход

Ако имате въпроси, моля не се колебайте да се свържете с нас чрез контактите изброени по-долу или заповядайте в офиса ни на място!

Адрес

ул. „Петър Парчевич“ 52,
1000 Център, София

Телефон

+359 (878) 113-631

Имейл адрес