Intergreyd Logo final
02/ 980-46-93
0878-113-631

promo bannerbitmap

Търсене

Items Count: 56
Период
Календар
Календар
 • Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28

К

а

л

е

н

д

а

р

ИРЛАНДИЯ и ШОТЛАНДИЯ

13 дни/ 12 нощувки / 12 закуски/

Дата:  от 04 август до 16 август 2018 г.

 

По маршрут: СОФИЯ – МЮНХЕН – ДЪБЛИН – ПАУРСКОРТ - КИЛКЕНИ – ЛИМЕРИК – ГОЛУЕЙ  – КОРК – ДЪБЛИН – БЕЛФАСТ – ферибот - КАРНРИЯН – ГЛАЗГОУ – ЛОХ НЕС – ИНВЕРНЕС – АБЪРДИЙН – ЕДИНБУРГ – СТЪРЛИНГ – ЕДИНБУРГ - ФРАНКФУРТ – СОФИЯ

1 ден София – Мюнхен – Дъблин 

Излитане в 06.20 ч. с полет на Lufthansa за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 07.15 ч.  и в 08.20 ч. полет за Дъблин. Кацане в Дъблин в 09.45 ч. Начало на обзорна обиколка на града и запознаване със забележителностите с местен екскурзовод – минаване покрай средновековните стени, останките от времето на викингите, колежа Тринити, Ирландската банка и Парламента, Катедралата Св. Патрик, посещение на Дъблинския замък. Обиколката продължава с Парка Феникс, където се намират посолството на САЩ и Резиденцията на американския Президент, къщата на Артър Гинес /отвън/, Статуята на Моли Малоун на ул. Грифтън, въжения мост Самюел Бекет, моста Хапени и улица О Конъл. Свободно време за посещение на прочутата пивоварна Гинес. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден Дъблин - Паурскорт

Закуска. Посещение  на библиотеката Честър Бийти. Следобед програмата предвижда екскурзия до имението Пауърскорт. Пътят отвежда на юг от Дъблин и следва красивото крайбрежие, минавайки през китни градчета като Сендимаунт и Блекрок. Имението  Пауърскорт е величествено здание, издигнато по заповед на първия виконт на Пауърскорт през XVIII в. Днес сградата е считана за едно от най-внушителните имения на британските острови. Интерес представляват – италианската градина, японската градина, езерото с делфините, кулата Пепърпот и др. На около 6 км от основната част на имението се намира и най - високият водопад в Ирландия – 121-метровият водопад Пауърскорт. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден Дъблин – Килкени – Лимерик

Закуска. Отпътуване към красивото средновековното градче Килкени с посещение на древния замък  /XII в./ и Катедралата. Свободно време за обяд. Отпътуване към Лимерик. Създаден още през IX в. от датски викинги и живописно разположен на бреговете на р. Шанън, четвъртият по големина град в Ирландия има какво да предложи на своите посетители. Красивите гледки към реката, романтично разположеният на бреговете ѝ замък и Катедрала, създадена през XII в., са само част от местата, които трябва да се посетят. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден Лимерик – Голуей – Лимерик

Закуска. Отпътуване на северозапад към прочутите скали на Мохер, една от най-популярните туристически атракции в Ирландия. На това място ирландският бряг се издига на отвесно над повърхността на Атлантическия океан, като на места скалите надвишават 200 м. Множество крепости и наблюдателни кули бележат брега в тази част на страната, една от тях е дала името си на целия район. След кратка фотопауза, отпътуване към Голуей. Макар и четвърти по големина в страната, градът е китно и спокойно място, което привлича туристи с своите пъстри къщи, исторически сгради, уютни заведения и множество фестивали. Сред забележителностите на града са Катедралата-домът на фамилията Линч, испанската арка, сградата на Университета и др. Връщане в хотела в Лимерик. Нощувка.

 5 ден Лимерик – Корк – Дъблин

Закуска. Отпътуване за втория по големина град в Ирландия – Корк. Създаден от норвежки викинги още през X в., градът бързо се разраства и се превръща във важен търговски град, част от тогавашната развита търговска мрежа на скандинавските народи. През следващите векове, градът запазва своята водеща роля на острова и постепенно се превръща в център на националистически стремления и съпротива срещу английската власт. Това е и причината голяма част от Корк да бъде опожарена от англичаните в началото на XX в. Въпреки пожара, градът съхранява множество интересни обекти, които могат да бъдат посетени. Пример за това са Катедралите Сейнт Мери и Св. Финбар.  Продължаване за Дъблин. Настаняване в хотел в Дъблин или околностите на града. Нощувка.

6 ден  Дъблин – Белфаст  - ферибот - Карнриян – Глазгоу

Закуска. Отпътуване от Дъблин в посока Белфаст. Разглеждане на Белфаст – столица на Северна Ирландия с местен екскурзовод. Туристическа програма, включваща Кметството, Кралския Университет и Катедралата, сградата на Операта,   залива  и дока Harland and Wolf, където е проектиран, построен и пуснат на вода кораба Титаник, Кметството, площад Донегал. Трансфер до пристанището и отпътуване към Шотландия. Пристигане в Карнриян  и продължаване към най-големия град на Шотландия. Настаняване в Глазгоу или околностите на града. Нощувка.

7 ден  Глазгоу

Закуска. Начало на разходка в Глазгоу, включваща Глазгоуската Катедрала, Кметството, площад Джордж Скуеър, Галерията за модерно изкуство, една от най-старите търговски галерии в света Аргил и търговската улица Саучихол. След разглеждането на центъра - спирка край бреговете на р. Клайд, където в последните десетилетия се изгражда новото лице на Глазгоу. Тук могат да се видят сгради с модерен дизайн, проектирани от най-известните архитекти на острова. Сред тях са ЕС ЕС Хидро, модерна спортна зала и сградата Армадило по проект на Норман Фостър, Глазгоуската кула, Глазгоуския научен институт. Късия следобед отпътуване за Инвернес. Пътят на север минава покрай бреговете на красивото езеро Лох Ломонд, където автобусът ще спре за кратка фотопауза и ще има възможност да се наслади на прелестния пейзаж. Оттам пътят отвежда до една от най-величествените долини на Шотландия – Глен Коу. Долината е възпята от най-известните шотландски творци, а в исторически план си е спечелила печална слава като лобното място на клана Макдоналд. Минаване покрай бреговете на прочутото езеро Лох Нес и спирка за снимки. Настаняване в Инвернес. Нощувка.

8 ден Инвернес – Абърдийн

Закуска. Обиколка на Инвернес -  „Северната столица“ на Шотландия и отпътуване за Абърдийн. Настаняване в хотел и вечерна разходка в града. Нощувка.

9 ден Абърдийн – Единбург

Закуска. Обиколка на Абърдийн – „Сребърният град край Златните пясъци“, включваща основите забележителности на града. По обед отпътуване за замъка Крейтс, създаден през XVI в. като резиденция на рода Бърнет. Дворецът дава добра представа за начина на живот на Шотландските аристократи. Красивите интериори и китни градини ще оставят траен спомен у всеки посетител. Продължаване за Единбург. Този град ще остане завинаги в съзнанието ви. Разделен на стара и нова част,  Единбург ще ви грабне със суровата красота на стария град, сякаш изникващ направо от вулканичната скала, с изисканите викториански и грегориански сгради на новата част и една неповторима атмосфера-резултат от срещата на историята с новото време, на шотландските традиции и модерните течения на един космополитен град. Вечерна, пешеходна разходка, за опознаване на града. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

10 ден Единбург

Закуска.  Автобусната обиколка с местен екскурзовод включва: Принцес Стрийт, известната улица Кралската миля, Националния музей, Катедралата Сейнт Джалс, Монумента на Уолтър Скот – най-големия паметник на писател в света, сградите на Единбургския университет. Свободно време за посещение на двореца Холируд.  В оставащото време, туристите могат да се  запознаят с процеса за производство на шотландската национална напитка в Уиски център или да посетят някои от магазините за туид или карирани платове. Връщане в хотела. Нощувка.

11 ден  Рослин Чапел – Стърлинг

Закуска. Отпътуване към параклиса Рослин Чапел, разположен на десетина километра на юг от столицата. Параклисът е известен както с изключително пищната си декорация, така и с това, че сред декоративните  елементи се откриват множество символи, които карат някои изследователи да смятат, че мястото е свързано с Ордена на тампелиерите и пази тайната на Светия Граал. Продължаване за едно от най-значимите за шотландците местности – Стърлинг. Едноименният замък, който се издига на вулканична скала над околията е тясно свързан с историята на страната и борбите на шотландския народ за независимост от англичаните. Посещението в района на Стърлинг продължава и с разглеждане на монумента, посветен на най-почитания шотландски герой - Улиям Уолъс. Връщане в хотела. Нощувка.

12 ден Сейнт Андрюс 

Закуска. Отпътуване за Сейнт Андрюс. Пътят минава по впечатляващия висящ мост Форт Роуд Бридж над устието на реката Форт, дълъг два и половина километра.  Сейнт Андрюс е живописно градче, кацнало на бреговете на Северно море. Градът има славата на една от най-популярните голф курорти в света. Сред най-известните му посетители са хора като Шон Конъри и Тайгър Уудс. Сейнт Андрюс е и сред най- старите университетски градове на острова, като сред възпитаниците на създадения през XV в. Университет изпъкват имената на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Разходката в града предвижда посещение на  Блекфриарс Чепъл, църквата Св. Троица, параклиса на Свети Леонард, руините на Катедралата, замъка Сейнт Андрюс, Кулата Сейнт Рулс, пристанището  и търговската улица Маркет. Връщане в хотела. Нощувка.

13 ден Единбург – Франкфурт - София

Закуска. Трансфер до летището в Единбург и в 12.55 ч. полет на Lufthansa за Франкфурт. Кацане в 15.45 ч. и в 19.00 ч. следващ полет за София. Кацане на летище София в 22.10 ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА: 2785 лв.

Пакетната цена включва: самолетен билет с включени летищни такси за полет София – Мюнхен – Дъблин и Единбург – Франкфурт – София на авиокомпания Луфтханза, 1 чекиран багаж до 23 кг, ръчна чанта до 8 кг, 12 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 - в Дъблин/Дрогеда, 2 - в Лимерик, 1 - в Глазгоу/околности, 1 - в района на Инвернес, 1 - в Абърдийн, 4 - в Единбург/околности, трансфери и транспорт по програмата с климатизиран автобус, фериботни такси Белфаст – Карнраян, туристическа програма с превод от водача на групата, водач-преводач от агенцията.

 

Пакетната цена не включва: входните музейни такси на туристическите обекти.

Доплащане за:

 • единична стая –745 лв.
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 17.00 лв., за лица над 65 г. – лв., над 70 г. – 34.00 лв.
 • при недостигнат мин.брой от 35 туристи и при записани не по – малко от 30 тур. – 50 EUR

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: 1-ви депозит – 500 лв. до 30.01.2018 г., 2-ри депозит – 800 лв. до 30.03.2018 г., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

АКТУАЛНО

КОНТАКТИ

гр.София, ул.П.Парчевич 52
02/980-46-93 / 0878-113-631
office@intergreyd.com
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
2007 - 2013"
preview
Схема за безвъзмездна финансова помощ
BG051PO001-1.2.03

"Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност" - Компонент 2

Договор № ESF-1203-01-07083 по проект "България - предпочитана туристическа дестинация"