Intergreyd Logo final
02/ 980-46-93
0878-113-631

promo bannerbitmap

Търсене

Items Count: 57
Период
Календар
Календар
 • Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30

К

а

л

е

н

д

а

р

ИЗРАЕЛ - пътешествие из Обетованата земя

По маршрут:  СОФИЯ  - ТЕЛ АВИВ - ЛИДА ПАЛЕСТИНСКА - ЙЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЕМ ЙЕРИХОН – КУМРАН – МЪРТВО МОРЕ – ЯРДЕНИТ - КАПЕРНАУМ – ТАБХА – ТВЕРИЯ – КАНА – НАЗАРЕТ – АККО - ХАЙФА – КЕСАРИЯ – НЕТАНИЯ/БАТ ЯМ - ТЕЛ АВИВ – СОФИЯ

 

1 денСофия – Тел Авив - Лида Палестинска - Йерусалим

Полет на EL AL в 10.50 ч./*11.20 ч. за дата на тръгване 03.11. Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 13.15 ч./*14.00 ч. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Начало на панорамната автобусна обиколка. Следва пешеходна обиколка на стария Яфо. Посещение на манастира Св. Георги в град Лида Палестинска /в днешно време гр. Лод/. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден Йерусалим

Закуска. Целодневна програма, включваща разходка из Маслиновия хълм с панорама към целия Йерусалим, влизане в Католическия параклис Доминус Флевит, минаване покрай руската църква Мария Магдалена, Гетсиманската градина, посещение на базиликата на Всички Нации и на пещерата – църква с гроба на Дева Мария. Пешеходна обиколка на Стария град – от портата Св. Стефан се тръгва по Виа Долороса (Пътя на Страданието), по който е имало различни събития, които са спирали шествието, според библейското предание, посещение на Храма Св. Ана и така през арабския квартал по стъпките на Исус до Голгота и Божи гроб с посещение на отделните части на църквата. Продължаване в посока Стената на плача и хълма Сион през еврейския квартал с посещение на мястото, на което се е състояла Тайната вечеря. Минаване през арменския квартал и покрай Цитаделата на Давид с кулата. Излизане през портата Яфо и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден Йерусалим - Витлеем - Йерусалим

Ранна закуска или сух пакет. Ранна литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем, издигнат на мястото на срещата между Св.Богородица и Елисавета и родно място на Йоан Кръстител. Отпътуване с автобус за Витлеем, мястото, на което се е родил Христос (в момента на Палестинска територия) и посещение на църквата Рождество. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

4 ден Йерусалим Йерихон – Кумран - Мъртво море -  Йерусалим

Закуска. Отпътуване за Мъртво море със спирка в манастира на Св. Герасим, град Йерихон и планината на изкушенията с посещение на манастира Карантала, до който се изкачва с лифт. Посещение на археологическия център в Кумран, мястото, където случайно са намерени пергаментови свитъци с ръкописи на древноеврейски език на Стария Завет, наречени "свитъци от Мъртво море" или "Кумрански ръкописи". Пристигане и свободно време за къпане в най - соленото море, най - ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.

5 ден Ярденит - Капернаум – Табха - Тверия

Закуска. Отпътуване за Ярденит, мястото на кръщението на р.Йордан (препоръчваме ви да си подготвите бански и бели дрехи или да закупите специални бели роби от сувенирния магазин). Круиз с корабче по Галилейското езеро. Разглеждане на руините на древния Капернаум и къщата на Симон (Петър), в която е живял самият Исус. Пристигане в Табха, мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби. Последна спирка на планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученици измежду всички свои последователи. Пристигане вечерта в древния град Тверия – столицата на Галилея, разположена на 200 м под морското равнище. Основан от сина на цар Ирод и кръстен в чест на римския император Тиберий, заради горещите си извори и мек климат, той се превръща в предпочитан зимен курорт в тази част на древния свят. Класическите автори описват града украсен с колонади, внушителни римски бани и храмове, направени от бял мрамор и широки мраморни стъпала, водещи във водите на езерето. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 денТверия - Кана Галилейска - Назарет – Тверия

Закуска. Целодневна екскурзия с посещение на Сватбената църква в Кана Галилейска – мястото на първото чудо, извършено от Исус, когато той превръща водата във вино, планината Тавор (Преображението на Христос), Назарет- “цветето на Галилея”с посещение на храма на Благовещението и гръцката църква, издигната на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя ще роди Христос. Връщане в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.

7 ден   Акко Хайфа – Кесария – Нетания/Бат Ям
Закуска. Отпътуване за Акко, град, който със своите романтични минарета, масивни крепостни стени и палмови дръвчета, е имал дълга и изпълнена със събития история. Пешеходна разходка из Стария град (UNESCO). Продължаване за третия по големина град в Израел – Хайфа, разположен в подножието на планината Кармел, свято място, свързано с борбата на пророк Илия с злото. Най – впечатляващите забележителности са Бахайският храм и градини, които представляват водопади от цветя, стилащи се по хълма, кипариси, каменни орли и пауни допълват великолепието на величествения паметник на основателите на Бахайската вяра. Посещение на храма с пещерата на пророк Илия. Продължаване за Кесария, грандиозния град на Ирод Велики /37 г. пр.н.е./, който построява това пристанище, за да си съперничи с Александрия и го нарича Кесария в чест на своя благодетел Август Цезар. Разкопките, които се виждат днес, са само една малка част от укрепения град. Спирка за фотопауза на Aкведукта. Пристигане вечерта в курорта Нетания или Бат Ям – курортната част на Тел Авив. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

8 ден - Тел Авив - София

Ранна закуска – кафе и сладки във фоайето на хотела. Отпътуване за Тел Авив. Трансфер за летище Бен Гурион в Тел Авив. Обратен полет за България в 07.00 ч. Кацане на летище София в 09.55 ч.

    ЦЕНА НА ТУРИСТ с включени летищни такси:

         1930 лв. – за дата на тръгване 21.05.

         1895 лв. – за дата на тръгване 03.11.

Пакетната цена включва:

 • самолетен билет София – Тел Авив – София на авиокомпания EL AL;
 • летищни такси;
 • 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3***, от които 4 - в Йерусалим, 2 – в Тверия, 1 – в Нетания/Бат Ям;
 • 7 вечери;
 • трансфер летище – хотел – летище;
 • туристическа програма в Израел с местен екскурзовод на български език;
 • участие в литургия със Св.Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем;
 • круиз с корабче по Галилейското езеро;
 • изкачване с лифт до манастира Карантала;
 • медицинска застраховкана ЗД „Евроинс“ с покритие 10 000 EUR;
 • сертификат за хаджийство;
 • подарък - фирмена шапка и карта на Израел;
 • водач – отец Веселин Арнаудов от църквата Св.София;
 • всички входни такси на обектите, посочени в програмата.
 • Пакетната цена не включва:
 • лични разходи и обяд;
 • бакшиши за шофьор и екскурзовод - 5 USD на турист на ден /заплащат се предварително заедно с основния пакет;

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.86 лв. При увеличение в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

     

Примерни хотели, ползвани по тази програма: hotel Jerusalem Gate или подобен в Йерусалим (http://www.jerusalemgatehotel.com/), hotel Astoria Tiberias или подобен в Тверия (http://www.astoria.co.il/en/), Margoa hotel (http://www.hotelmargoa.co.il/index.php?language=eng)/ или подобен в Нетания/Бат Ям

Доплащане за: единична стая - 495 лв. за дата на тръгване 21.05., 425 лв. – за дата 03.11.2017 г.

Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в стая  – 60 лв.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.

Необходими документи: валиден задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Израел.

Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Парична единица на Израел: шекел (ILS), курс 1 EUR ~ 4.81 ILS, курс 1 USD ~ 3.55 ILS, 1 шекел =100 агори

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

АКТУАЛНО

КОНТАКТИ

гр.София, ул.П.Парчевич 52
02/980-46-93 / 0878-113-631
office@intergreyd.com
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
2007 - 2013"
preview
Схема за безвъзмездна финансова помощ
BG051PO001-1.2.03

"Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност" - Компонент 2

Договор № ESF-1203-01-07083 по проект "България - предпочитана туристическа дестинация"