Intergreyd Logo final
02/ 980-46-93
0878-113-631

promo bannerbitmap

Търсене

Items Count: 54
Период
Календар
Календар
 • Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30

К

а

л

е

н

д

а

р

ШРИ ЛАНКА и ЮЖНА ИНДИЯ с Керала

13 дни/ 12 нощувки / 10 закуски / 11 вечери

По маршрут: София - Доха - Коломбо – Анурадапура – Сигирия – Полонаруа – Дамбула – Канди – Пинавела – Вадува/Бентота - Коломбо – Мадурай – Периар – Алепи - Кумараком – Кочин – Доха - София

 

1 ден София – Доха

Отпътуване от София в 20.40 ч. с редовен полет на QATAR AIRWAYS за Доха. Кацане в Доха в 01.20 ч. и настаняване в хотел – за група с тръгване 04.04. Нощувка.

2 ден  Коломбо

Излитане за Коломбо в 10.30 ч./*за група с тръгване 11.10. в 02.15 ч. и кацане в 17.40 ч./* в 09.35 ч. на летището в Коломбо. Посрещане от местния партньор и начало на обзорна вечерна/*дневна обиколка, която предвижда минаване покрай английския форт, служил дълго като седалище на английската администрация на острова, крайбрежната улица, както и площада на Независимостта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден Коломбо – Анурадапура - Сигирия

Закуска. Отпътуване за Анурдапура (UNESCO) и начало на туристическата програма. Градът е един от най - големите и най - древни градски средища на острова. Още през IV в.пр.н.е. се превръща в столица на местно кралство и запазва този си статут в продължение на 15 века. В този период градът се налага като един от най - значимите градски центрове в Южна Азия. През вековете се развива до важен будистки център, като най - голям интерес за туристите представлява ступата Руванели, както и считаното за едно от най - старите дървета в света Шри Маха Бодхи, което според легендата е клонка пренасяна от дървото, под което Буда получава просветление. Настаняване в хотел в района на Сигирия. Вечеря. Нощувка.

4 ден  Сигирия - Полонаруа

Закуска. Рано сутринта се предвижда посещение на Сигирия - древен археологически комплекс, където са намерени останки от дворец, датиран от V в. Сигирия впечатлява и с 200-метровия скален блок, който се издига над комплекса и е създаден от магмата на застинал вулкан. За ентусиастите предстои изкачване по стръмни стълби, които отвеждат до върха на скалата, от която се разкрива красива гледка. Продължаване за Полунаруа – вторият по значение археологически комплекс в Шри Ланка. Древен градски център, създаден още през XVI в. и превърнат във важен селскостопански и търговски център. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден  Дамбула – Канди

Закуска. Посещение на Скалния храм в Дамбула (UNESCO). Храмът, вграден в скалата е създаден още през II в. и е едно от най – значимите будистки светилища в Шри Ланка. Отпътуване за  Канди. Предвиждат се попътни посещения на градина за екзотични подправки, в която се отглеждат канела, кардамон, черен пипер и др., както и на фабрика за батик – древен способ за оцветяване на тъкани и други материи, при който се използва восък и различни органични багрила и накрая разходка из Кралската Ботаническа Градина. Пристигане във втория по големина град на острова. Вечерна разходка в Канди (UNESCO) - последната столица на синхалските крале, която през 1815 г. преминава в английски ръце. Градът е важно религиозно средище, в което се намира една от най - важните будистки реликви – Храмът на зъба на Буда. По време на церемонии, когато зъбът се излага на показ, е поставян върху златен лотос, защото според преданието е открит в Индия върху лотосов цвят. Посещение на бижутерийна галерия и на шоу-представление с традиционни танци. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден  Канди – Пинавела – Вадува/Бентота                                                                                            

Закуска. Отпътуване за Вадува/Бентота с попътна спирка в приюта за слонове в Пинавела. Резерватът за осиротели слончета е създаден през 1975 г. с цел да приютява изоставени или ранени слонове. В момента на територията на резервата живеят около 100 слона, от които 25 са новородени. Пристигане в района на Вадува/Бентота и настаняване в хотел. Бентота се намира на юг от столицата Коломбо, в югозападната част на  острова и е считана за най - красивият  курортен  район на страната. Плажовете с бял пясък, тропическата растителност и тюркоазено сините води на Индийския океан са гаранция за едно незабравимо изживяване. Вечеря. Нощувка.

7 ден  Вадува /Бентота – Балапития - Гол (екскурзия по желание)

Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност за еднодневна екскурзия и опознаване на югозапазното крайбрежие. Отпътуване за Балапития – крайбрежен град, намиращ се в южната част на острова, където с лодка ще можете да се насладите на красивата река Маду Ганга и ще  минете през приказни селца, както и през някои от 23-те острова в реката, преди да се върнете обратно, за да продължите към Гол. По пътя ще имате възможност да посетите фабрика за дървени маски, носени по време на ритуалните фолклорни танци в миналото, а днес използвани за декорация. Пристигане в Гол и туристическа обиколка на града, включваща Холандското пристанище, старата Холандска къща, Морския музей и др. Връщане в Бентота. Вечеря. Нощувка.

8 ден  Вадува - Бентота

Закуска. Свободно време за релакс в хотела или възможност да се отдадете на водни спортове. Вечеря. Нощувка.

9 ден  Вадува/Бентота – Коломбо – Мадурай

Закуска. Трансфер с автобус до Коломбо и полет до град Мадурай в ЮЖНА ИНДИЯ. Посрещане със свежи гирлянди от цветя и трансфер. Градът е втори по големина в провинция Тамил Наду и един от най - значимите центрове на тамилската култура. Създаден преди повече от 2500 г., в продължение на векове Мадурай е бил просветен и религиозен център. Обиколката включва посещение  на храма, посветен на богинята Менакши с шедьовъра на дравидската архитектура -  Залата на хилядата колони. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ден Мадурай – Периар

Закуска. Отпътуване за Природния резерват Периар. Разположен в подножието на Западните Гхати, паркът предлага на посетителите да се насладят на удивителни пейзажи, да зърнат характерни за района животински видове – слонове, замбари, гаури, диви прасета, диви кучета и леопарди. Настаняване в хотел. Посещение на демонстрация на Каларипаят - традиционно за южна Индия  бойно  изкуство, което днес е считано за една от най-старите бойни системи в света. Демонстрацията включва различни техники с оръжие, ключове и хвърляния, както и различни удари с ръце и крака. Вечеря. Нощувка.

11 ден Периар – Алепи – круиз из езерото Вембанат - Кумараком

Закуска. Отпътуване към пристанището Алепи и качване на борда на така наречения кетувалам, който ще ви отведе на незабравимо пътуване по многобройните канали и водите на езерото Вембанат. Настанени удобно на борда, ще имате възможност да наблюдавате пленяващи природни пейзажи, да видите редки видове птици и да добиете представа за живота на местните жители, които обитават бреговете на езерото. Акостиране и продължаване към туристическото селище Кумараком. То е разположено върху групичка от малки острови във водите на езерото Вембанат. Мястото привлича туристи с красотата на природата си и птичия резерват, разположен на бреговете на езерото. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

12 ден Кумараком - Кочин

Закуска. Отпътуване за Кочин. Вечно зелената столица на Керала се слави с едно от най - удобните естествени пристанища в света. Това местоположение на града е причина той да се наложи, като един от най - важните търговски центрове в Южна Индия и още в епохата на Античността да си спечели прозвището „Перлата на Арабско море“. Жителите на града са търгували с гърци, римляни, араби, евреи, а по - късно португалци и англичани налагат своето трайно присъствие в района, превръщайки Кочин в център на търговията с подправки. В града интерес представляват Дворецът Матанчери, декориран с фрески от Рамаяна, Форт Кочин – португалска цитадела, създадена, за да брани първата европейска колония в Индия, църквата Св. Франциск, в която първоначално са положени останките на Васко да Гама. Обиколката продължава с разходка по еврейската улица и посещение на синагогата построена през XVI в. Свободно време. Привечер посещение на фолклорно представление – Катакали. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

13 ден Кочин – Доха - София

Ранен трансфер до летището и полет на QATAR AIRWAYS за Доха в 03.45 ч. Кацане в Доха в 05.40 ч. По желание и срещу допълнително заплащане обзорен тур на Доха – за група с дата на тръгване 04.04. Полет за София в 14.30 ч./*06.50 ч. Кацане на аерогара София в 19.40 ч./*12.00 ч.

КРАЙНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ с включени летищни такси: 

Дати на тлъгване на турист в двойна стая
04.04. – 16.04.2017 г.

 3995 лв.

11.10. – 23.10.2017 г.  4085 лв.

Ранни записвания: отстъпка 150 лв. до 10.01.2017 г. за дата на тръгване 04.04. и до 21.03.2017 г. за дата на тръгване 11.10.

Цената включва:  международен самолетен билет София – Доха - Коломбо - Кочин – Доха - София, летищни такси, самолетен билет за вътрешен полет Коломбо – Мадурай с включени летищни такси, 12/*11 нощувки в хотели 4****, от които , 1 – в Доха – за дата на тръгване 04.04., 1 – в Коломбо, 2 – в района на Сигирия, 1 – в Канди, 3 - Вадува /Бентота, 1 – в Мадурай, 1 – в районна на Периар, 1 – в Кумараком, 1 – в Кочин, 10 закуски и 11 вечери, всички трансфери по програмата, местни екскурзоводи с превод на български от водача на групата, всички входни такси за посочените обекти, туристическа програма на български език, посещение на резервата за слонове в Пинавала, кралската ботаническа градина в Канди, бижутерийна галерия и традиционно представление в Канди, посещение на Националния природен резерват в Периар, фолклорно представление Катакали в Кочин, посещение на демонстрация на Каларипаят, водач - преводач от агенцията.

Цената не включва: бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 EUR, бакшиши за пренасяне на багажа в хотелите, такса за камера и фотоапарат при снимане вътре в обектите, eднодневна екскурзия до Балапития и Гол – 65 EUR при мин. 10 тур. /групата се придружава от българския водач/.

Доплащане за:

 • единична стая –549 EUR
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR – 24 лв., за лица над 65 г. –  36 лв., над 70 г. – 48 лв.
 • обзорен тур на Доха – 50 лв. при мин. 10 туристи. Забележка: екскурзията се заявява предварително и се заплащат с основния пакет/.
 • при недостигнат мин.брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 10 тур. – 110 EUR
 • виза за Шри Ланка – 35 USD(полага се на място при влизане в страната)
 • виза за Индия –105 лв., заплаща се в Консулството,задължително лично явяване на интервюно не по-късно от 30 дни преди отпътуване(по изключение и с разрешение на Консулството не се налага лично интервю за туристи над 70 г.). Агенцията съдейства за подготовката на документите, подаването им по интернет и получаването на готовите визи.

Примерни хотели, предвидени по програмата: hotel Colombo Ozo – 4* (www.ozohotels.com/colombo-srilanka) или подобен в Коломбо, hotel Aliya Resort -4* (www.aliya-resort-and-spa-sigiriya-sri-lanka.ww.lk/) или подобен в района на Сигирия/Дамбула, Topaz Hotel– 4* (http://www.hotel-topaz-kandy-sri-lanka.en.ww.lk) или подобен в Канди, hotel Citrus Waskaduwa – 4* (www.citrusleisure.com/ourhotels-en.html) или подобен в Вадува, Fortune Pandiyan Hotel - 4* (http://www.fortunepandiyanhotel.com/) или подобен в Мадурай, Holiday Vista Hotel – 4* (http://www.thekkady.com/Holiday_Vista/) или подобен в Периар, hotel Whispering Palms – 4* (www.whispering-palms.com) или подобен в Куамраком, hotel Presidency – 4* (www.presidencyhotel.com/rooms_suites.html) или подобен в Кочин.

    Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата

Документи необходими за виза за Индия: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 2 цветни снимки с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия и Шри Ланка (не се налага ваксинация).

Начин на плащане: депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

АКТУАЛНО

КОНТАКТИ

гр.София, ул.П.Парчевич 52
02/980-46-93 / 0878-113-631
office@intergreyd.com
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
2007 - 2013"
preview
Схема за безвъзмездна финансова помощ
BG051PO001-1.2.03

"Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност" - Компонент 2

Договор № ESF-1203-01-07083 по проект "България - предпочитана туристическа дестинация"