Intergreyd Logo final
02/ 980-46-93
0878-113-631

promo bannerbitmap

Търсене

Items Count: 54
Период
Календар
Календар
 • Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30

К

а

л

е

н

д

а

р

МАДАГАСКАР – слънце, баобаби, пясък и лемури!

Мадагаскар – слънце, баобаби, пясък и лемури

По маршрут: София – Париж – Антананариво – Андасибе – Анцирабе - Амбоситра –  Финаранцоа – Амбалавао - Ранохира – Национален парк Исало – Ифати – Тулеар – Антанариво – Париж - София

11 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 4 вечери

1 ден  София – Истанбул – Антананариво

Излитане в 07.20 ч. от летище София с полет на авиокомпания AIR FRANCE за Париж. Кацане в Париж в 09.20 ч. Излитане в 11.35 ч. за Антанариво.

2 ден  Антанариво

Кацане в 23.05 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден Антананариво - Андасибе

Закуска. Панорамна обиколка на Антананариво, основан 1629 г.. Днес това е най – големият и най - развит град на този толкова красив, тайнствен и благоуханен остров. Обиколката започва с езерото Аноси под формата на сърце, булеварда на Независимостта, Двореца на кралицата, сградата на Кметството и др. Продължаване за Андасибе. Пътят минава през красиви и живописни места. Вечно зелени хълмове и високопланински терасирани оризища обгръщат пътя към природния резерват. Настаняване в хотел в района на Андасибе. Нощувка.

4 ден   Андасибе

Закуска. Ранно начало на разходката в Национален парк Андасибе, един от най – големите и красиви паркове в Мадагаскар. Сутрин рано, обитателите на тропическите гори са най – активни и за това тогава шансовете групата да се срещне с редки видове са най – големи. Тук могат да се видят 11 вида полумаймуни, десетки видове птици, редки насекоми, огромни гекони, както и десетки видове орхидеи (на острова има над 1000 вида от това красиво растение). Особено интересна за туристите е срещата с най - големия представител от семейството на лемурите – Индри. Тези симпатични създания имат черно бял цвят на козината, а дължината им достига до 80 см. За съжаление това симпатично животинче, чието поведение в някои отношения наподобява това на хората, е сред изчезващите видове на острова. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден – Андасибе - Пейриера - Анцирабе

Закуска.  Отпътуване  от Андасибе за Тана с попътна спирка в частния резерват Пейриера, където ще продължим  изследването на богатата фауна на острова. Сред обитателите на парка са различни видове гекони, хамелеони, игуани, пеперуди и крокодили. В заобикалящите парка гори често се срещат и представители на вида обикновен кафяв лемур. Пътят продължава през красивите и внушителни гори на Андасибе. Кратка спирка в околностите на Тана. Продължаване за Анцирабе, следвайки живописния път №7, който отвежда групата през красиви планински райони, превзети от оризища. Пристигане в Анцирабе – град, създаден от норвежки заселници и известен с рикшите, които са предпочитано средство за транспорт. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден – Анцирабе – Амбоситра – Финаранцоа

Закуска. Отпътуваме за Амбостира – един от най – старите и известни дърворезбарски центрове в Мадагаскар. Жителите на града от племето Зафиманири са известни със своите резбарски умения, а гледките на техните живописни селища са награда за всеки турист който се е отправил на дълъг преход през джунглата. След кратка пауза в Амбоситра продължаване за Финаранцоа. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден  - Финаранцоа – Амбалавао – Природен резерват Анджа – Ранохира

Закуска. Отпътуване за Амбалавао, където групата ще спре за посещение на фабрика за хартия. Техниката за изготвяне на хартия от корите на черничеви дървета е донесена от арабите през ХV в., които по това време правят първи опити за разпространение на исляма на острова. Продължаване за природния резерват Анджа, който е дом на най - известния представител от вида на лемурите – пръстеноопашатият лемур. След срещата с това мило животинче, пътят продължава за Ранохира, селище в района на парка Исало. Вечеря. Нощувка.

8 ден – Ранохира – Национален парк Исало

Закуска. Денят ще бъде посветен на най – красивия Национален парк Исало. Започваме с преход по известната пътека Намаза, която отвежда до красиви вирове, в които желащите могат да поплуват. След разхлаждащата пауза, преходът продължава и включва преминаване през живописни каньони, кристално чисти езера и красиви водопади. Посещението на парка е свързано и с още по- задълбочено изследване на флората и фауната на острова, тъй като на огромната площ на парка могат да се видят 77 вида птици, 14 вида лемури и много други интересни животински и растителни видове. Това е единственото място в света, където се среща растението „Стъпката на слона“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

9 ден – Исало – Ифати

Закуска. Отпътуване за Ифати. Минаваме покрай Националния парк Зомбице, като не дълго след него покрай пътя ще се появят величествените баобаби. След задоволителна фотопауза, пътят ни ще продължи в посока Ифати, а най – голям интерес ще представляват любопитните гробници на племето Махафали, които представят елементи от ежедневието на починалия. Продължаване за Ифати. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

10 ден – Ифати

Закуска. Ден за плаж. Ифати е един от най – красивите и известни курорти на острова. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на острова на костенурките, разходки с кану или шнорхелинг. Вечеря. Нощувка.

11 ден  Ифати – Тулеар - Париж

Закуска. Трансфер до Тулеар. Полет за Антананариво. Късен полет от Антананариво за Париж в 01.45 ч.

12 ден  Париж - София

Кацане в 11.30 ч. Продължаване за София в 12.35 ч. Кацане на аерогара София в 16.15 ч.

КРАЙНИ ЦЕНИ НА ТУРИСТ с включени летищни такси:

4885 лв. за дата на тръгване 30.03.2017 г.

4935 лв. за дата на тръгване 24.09.2017 г.

       

Пакетната цена включва: самолетен билет на AIR FRANCE  за международен полет София – Париж – Антананариво – Париж – София  с включени летищни такси,  самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Тулеар – Антананариво на Air Madagascar или Madagasikara Airways, 9 нощувки със закуски, от които 1 – в Антанариво в хотел 4*, 2в Андасибе в хотел 4*, 1 - в Анцирабе в хотел 3*, 1 - в Финаранцоа в семеен тип хотел, 2 - в Ранохира в хотел 4*, 2 - в Ифати в хотел 3*, 4 вечери, трансфери с климатизиран автобус, местни екскурзоводи на английски език, туристическа програма с превод на български език, водач – превод от агенцията.

Пакетната цена не включва:

 • единична стая –975 лв.
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EURна ЗД „Евроинс“ – 26 лв., за лица над 65 г. – 39 лв., над 70 г. – 52 лв.
 • при недостигнат мин.брой от 14туристи и при записани не по – малко от 12 тур. –75 EUR
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 ЕUR /заплащат се с основния пакет/
 • виза – 25 EUR /полага се и се заплаща на летището/.

Примерни хотели, предвидени по програмата: hotel Carlton Antananarivo – 4* (http://www.carlton-madagascar.com/) или подобен в Антананариво, hotel Vakona Forest Lodge Andasibe – 4* (http://www.hotelvakona.com/) или подобен в района на Андасибе, Plumeria Hotel Antsirabe – 3* (www.plumeriahotelantsirabe.com) или подобен в Антсирабе, Tsara Guest House Fianarantsoa (http://www.tsaraguest.com/) или подобен във Финаранцоа, hotel Isalo Rock Lodge Ranohira - 4* (www.isalorocklodge.com) или подобен в Изало, hotel Dunes d'Ifaty – 3* (http://www.lesdunesdifaty.com/) или подобен в Ифати.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 14 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.

Начин на плащане: депозит – 1-ва вноска 1000 лв при записване, 2-ра вноска – 1500 лв. до 70 дни преди датата, доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

АКТУАЛНО

КОНТАКТИ

гр.София, ул.П.Парчевич 52
02/980-46-93 / 0878-113-631
office@intergreyd.com
ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА "РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ
2007 - 2013"
preview
Схема за безвъзмездна финансова помощ
BG051PO001-1.2.03

"Насърчаване стартирането на проекти за развиване на самостоятелна стопанска дейност" - Компонент 2

Договор № ESF-1203-01-07083 по проект "България - предпочитана туристическа дестинация"